Tandenpoetsen met peuters. Zo maakt u het leuk!

05-04-2022

Bijna iedere ouder kan erover meepraten: tandenpoetsen bij een peuter is soms een drama! Toch moet het twee keer per dag gebeuren. Wij hebben een paar tips die kunnen helpen: 

Maak tandenpoetsen leuk
Zing tijdens het tandenpoetsen een liedje of zeg wat u allemaal wegpoetst: “Ik zie daar nog een sperzieboontje, en helemaal achterin zit nog een stukje wortel.” 

Zelf doen 
Laat uw kindje eerst zelf tandenpoetsen. Zo krijgt uw eigenwijze peuter de kans om het poetsen op zijn eigen manier te proberen. Poets wel altijd zelf na. Napoetsen wordt aanbevolen tot een leeftijd van ongeveer 10 jaar. De motoriek en ook het geduld, is dan meestal voldoende om zelfstandig twee minuten zorgvuldig te poetsen.  

Gebruik een tandenpoetsapp
Met een applicatie op uw telefoon of tablet kan uw kindje samen met u en leuke figuren tandenpoetsen. Er zijn verschillende apps te downloaden wanneer u zoekt op de term tandenpoetsen.  

Tijd aangeven
Gebruik een zandloper of eierwekker om de tijd aan te geven. Twee minuten is voor uw dreumes best lang. Als hij of zij kan zien hoelang het poetsen nog duurt, is de poetsbeurt gemakkelijker vol te houden. 

Een gezonde mond is een onderdeel van een gezond lichaam. Kinderen die vanaf jonge leeftijd leren om hun mond goed te verzorgen, zijn op volwassen leeftijd vaardiger in preventie en beter in het onderhouden van hun gebit. Jong geleerd is oud gedaan! 

Bent u al patiënt bij ons?

Afspraak maken


Nog géén patiënt bij ons? Meld u dan hieronder aan:

Geslacht/Gender:*
BSN (direct invullen versnelt het aanmeldproces) (citizen service number):
Staat u onder bewind?/Are you under guardianship?:*
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?/How did you find us?:

 

Kliniek voor Tandheelkunde Tholen
Kaaij 14
4691 EE
Tholen
Vr
8:30 - 17:00